Hoppa till sidans innehåll

Dykresor och Utfärder


Klubbdyk

Tillsammans med DKP kan du upptäcka de närliggande omgivningarna på de populära tisdagsdyken som arrangeras under sommaren. Perfekt för de som inte känner till omgivningarna eftersom vi alltid har med en dykledare på klubbdyk som har erfarenhet av den aktuella dykplatsen - roligt och säkert. Vi samlas på klubben runt 18.00 och packar, planerar och åker iväg tillsammans.

 

Kostnader för klubbdyk

Klubben tar inte betalt för dykning. Allt arbete inom klubben sker på ideell basis, vi delar på arbete och kostnader.

 

Allmänt om klubbdyken

Vid all dykning i klubbens regi gäller SSDFs Dykpraxis. För att nämna några exempel på vad detta innebär:
- det finns alltid en ansvarig dykledare till vilken dykparen
rapporterar
- det finns alltid en ytbärgare i beredskap
- det finns alltid oxygen och annan nödutrustning i beredskap
- all dykning sker i par, med parlina (undantaget lindyk, förstås)

 

Dykresor med DKP

Förutom kvällsdyken under sommarhalvåret genomför vi klubbresor beroende på medlemmarnas önskemål (och vilja).

 

Narvik, Norge

En återkommande favorit är resan på hösten till Narvik. Vanligen bär det av till Tyttebaersvika nära Narvik men det finns många andra mål på menyn. Klubbens resor till Norge brukar vara mycket uppskattade. Norge bjuder ju på mycket fin dykning. Och när det är dags för paus i dykningen så finns mycket annat att göra. Exempelvis har Narvik ett mycket fint krigsmuseum.

 

Skärgårdsresan

Skärgårdsresan går varje år till Luleås vackra skärgård under sommaren. Vanliga mål då är Rödkallen och vraket av "Meri" eller Kluntarna där den fallna fyren på Björnklack är det främst hägrande målet. Skärgården erbjuder tämligen bra sikt. Det är mycket bättre sikt i skärgården än i Luleås omedelbara närhet! Dessutom har vår skärgård en sak som ex.vis Norge saknar: Gamla lämningar av trä! Skeppsmasken i salt havsvatten förtär allt trä mycket snabbt. Den finns inte hos oss. Det gör att gamla trävrak överlever mycket länge här.

 

Privata dyk

Tack vare medlemsforumet och kontakterna som knyts inom klubben är det lätt att hitta dykkamrater som ofta är redo att åka iväg när som helst och var som helst. All privat dykning , även om det bara är klubbmedlemmar, sker på eget ansvar.

 

Fri luft och hyra av utrustning

Som medlem har du fria luftfyllningar i klubbens kompressor och du kan hyra utrustning till förmånliga priser, vi har även kompressorer för uthyrning till privata dykresor. Läs mer under "Utrustning"

Uppdaterad: 25 JUN 2018 23:47 Skribent: David Högnelid

Postadress:
Luleå SDK - Sportdykning
Varvsgatan 33
97232 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info