Hoppa till sidans innehåll

Utbildning

Sportdykning och Fridykning

Lär dig dyka eller utvecklas inom dykning med DK Polar! Vi erbjuder gedigna och prisvärda utbildningar inom sportdykning och fridykning som leds av våra engagerade instruktörer.

Sportdykning

Om du har frågor är du välkommen att kontakta vår utbildningsansvariga, Ulf Söderholm, utbildning(a)dkpolar.com eller ring 070-316 20 71.

Fridykning

Om du har frågor är du välkommen att kontakta vår utbildningsansvariga, David Högnelid, fridykning(a)dkpolar.com eller ring 070-552 49 68.

 

DK Polars sportdykutbildningar

Enstjärnigt certifikat, CMAS-* Nordic Scuba Diver

En grundutbildning i dykutrustning, dykteknik, elementär dykplanering och dykloggning samt dykerianpassad livräddning och hjärt- lungräddning. Enligt SSDFs Dykpraxis finns vissa restriktioner på den enstjärniga dykarens behörighet, till exempel max 20 meters djup.

 

Tvåstjärnigt certifikat, CMAS-** Nordic Scuba Diver

En Fortbildning av enstjärnig dykare eller motsvarande till självständig dykare med betoning på dykplanering och dykmetoder som ex isdyk, strömdyk, mörker, navigering mm. Ger i princip full behörighet som sportdykare ned till 30 meter enligt SSDFs Dykpraxis.

 

Trestjärnigt certifikat, CMAS-*** Nordic Scuba Diver, Dive Marshal

En fortbildning för tvåstjärnig dykare med fördjupning i dykfysik, dykmedicin och dykteknik, avancerade dykmetoder, psykologi, ledarskap och dykledning. Den trestjärniga kursen ger utökad behörighet enligt SSDFs Dykpraxis behörighet som dykledare samt behörighet att söka instruktörskurs.

 

Övriga utbildningar

Vi erbjuder även utbildnignar inom UV-foto, Nitrox, Marinbiologi mm . Läs mer om utbildningar inom SSDF här. Kontakt oss för att anmäla intresse för utbildning. 

 

Crossover-tabell sportdykning

 

CMAS utbildning PADI utbildning
CMAS*
kan söka till PADI Rescue diver
- Open Water Diver
- Advanced Open Water
- Advanced Open Water +
Kan söka till CMAS**
CMAS**
Kan söka till PADI Divemaster
- Rescue Diver
Kan söka till CMAS***
CMAS*** - Divemaster

 

Observera denna tabell är inte till för att jämföra dessa två utbildningssystem utan för att se vilken nivå man kan starta på om man byter mellan dessa två system!

Utbildningar fridykning

Vi utbildar steg 1-3 fridykare och har inomhursträning i Pontusbadet på höst och vårtermin med dynamisk och statisk apnead med och utan fenor.

Nyheter Utbildning

2022-09-04
Med Dykarklubben Polar lär du dig de teoretiska och praktiska grunderna för att säkert utöva fridykning. Vi tränar på Pontusbadet och har låneutrustning.

DK Polars dykutbildningar

Postadress:
Luleå SDK - Sportdykning
Varvsgatan 33
97232 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info