Hoppa till sidans innehåll

Klubblokalen


DK Polar har sin lokal på Varvsgatan 33 i Luleå. Vi finns alltså i stort sett mitt i stan med mycket bra parkeringsmöjligheter i lokalens absoluta närhet. Lokalen nås endera genom ingången till trapphuset eller garageporten direkt till vänster om den. Vill du titta in så är du välkommen. Det är alltid folk där på "pyssel & knåpkvällarna". Dessutom har vi ju sommartid våra tisdagsdyk. Då är det också alltid liv och rörelse där. Eller så kan du ju prata med någon av våra materialare eller med styrelsen. De har koll på när lokalen är öppen där utöver. Dessutom har de alla nyckel och ställer oftast upp på att visa upp lokalen för intresserade. 

Karta för att hitta till Dykarklubben Polar

 

Beskrivning

På övre plan inrymmer lokalen en enkel butik för dykarlivets nödtorft, en bar med ett pentry, en lektionssal och en umgängesyta. Lite broschyrer, tidsskrifter och litteratur finns det på en hylla. Och så, förstås, allehanda dykfynd! Väggmålningen i umgängesdelen är gjord av elever på Sunderbyns Folkhögskola och föreställer förskeppet på Meri så som det kan ha sett ut när hon grundstötte vid Rödkallen. Om det är någon som har namnet på konstnärerna och årtalet det målades så informera gärna webmaster så publicerar vi det här.
I galleriet finns bilder från klubblokalen.

På källarplan finns "materialet", "sekretariatet", släpvagnen, båtarna och kompressorerna. Kort sagt: All den utrustning som klubben förfogar över och som du som medlem kan hyra. Dessutom finns det en verkstadsavdelning i materialet där klubbens utrustning kan servas och repareras. Har du utrusning som behöver pysslas om så kom på en "pyssel & knåp". Då är det öppet i "materialet" och utrustningen i verkstaden är åtkomlig. Dessutom är det som regel någon där som råkat ut för just det problem som du kanske har och vet hur man löser det. Men du: Snacka med en materialare innan du lånar verktyg! Vi är mycket rädda om dom! I sekretariatet förvarar vi bl.a klubbens sjökort och referenslitteratur. Där finns även register och sådant som behövs för att driva klubben. Jo, förresten: I källaren finns det, förstås, ännu mera dykfynd!
Har du synpunker på lokalen eller tips om hur vi skulle kunna utveckla den så meddela gärna styrelsen eller Erik Karlsson som är huvudansvarig för lokalen.

 

Uppdaterad: 29 DEC 2009 15:59

Postadress:
Luleå SDK - Sportdykning
Varvsgatan 33
97232 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info